Kommande aktiviteter

Här publiceras information om planerade aktiviteter som SvOf arrangerar eller deltar i. Årsmöten och höstmöten är avsedda för föreningens medlemmar, men på utfärder och andra evenemang är utomstående välkomna att följa med.

Museispårvägens Dag 25 augusti

Evenemanget anordnas av Svenska Spårvägssällskapet. SvOf deltar inte med någon buss, men har närvaro genom bussförare som även kör för SSS.

AB Stockholms Spårvägars H19 med nr A75122 planeras gå i trafik på Ringlinjen i Malmköping i samband med Museispårvägens Dag 25 augusti 2018. Dessutom planeras LST (Linköping) 57, en SKV City från Katrineholm av årsmodell 1963, vara i trafik. Tiden är ca 11 – 17. Samtidigt tät spårvagnstrafik med många olika vagnar ute på banan. Spårvagnstrafiken fortsätter sedan med kvällsspårvagnar kl 18 – 22, på slutet i omkringliggande mörker med tänd belysning i vagnarna. Det brukar bli mycket svart när man kommer utanför samhället Malmköping.

Detta blir förmodligen sista gången på mycket länge som vänstertrafikbussen H19 5122 från 1954 kommer att rulla i trafik, eftersom den planeras att ställas av i september. Alla intresserade hälsas hjärtligt välkomna! Heldagsbiljett 100 kr gäller för obegränsat resande med buss och spårvagn, för dem som inte redan är medlemmar i SSS. Reservation för ev. oförutsedda tekniska fel på de gamla bussarna.

För tidtabell, linjekarta mm, se Museispårvägen Malmköpings hemsida.

Tunga Rallyt Åkarsvängen 15 september

SvOf kommer traditionsenligt delta i Tunga Rallyt Åkarsvängen, som arrangeras lördagen den 15 september i Södertälje med omnejd. Deltagande buss från SvOf blir den nylackerade SJ 1120, och pris för att medfölja är 100 kr.

SvOf:s buss utgår från Stockholm, med påstigning vid Gullmarsplan kl 7:00. I Södertälje görs ett stopp ca 7:30 för påstigning vid målområdet, intill Scania huvudkontor på Vagnmakarvägen. Deltagare som anländer i egen bil parkerar lämpligen vid Scania huvudkontor och stiger på bussen där. Sedan fortsätter bussen till startplatsen vid Scania Finans på Verkstadsvägen 11, mittemot Chassiporten.

Själva rallyt bjuder på en färd längs böljande vägar på Södertörn, med ett antal kontrollstationer där deltagande ekipage får besvara fordonsrelaterade frågor. Efter målgång hålls prisutdelning, varefter SvOf:s buss återvänder mot Gullmarsplan.

Deltagare rekommenderas att räkna med ett heldagsevenemang och medta matsäck för dagen.

Hålltider: (OBS! Tidigare uppgift om att hålltiderna tidigarelagts en halvtimme stämmer inte!)
Påstigning vid Gullmarsplan 7:00
Påstigning vid Scania huvudkontor 7:30
Starter från 8:30 vid Scania Finans
Målgångar från ca 13:00 vid Scania huvudkontor
Prisutdelning preliminärt 15:30
Därefter återfärd mot Gullmarsplan.

Höstmöte och utfärd 13 oktober

Välkommen på SvOf:s höstmöte lördagen den 13 oktober! Mötet hålls vid Tempus, Beckombergavägen 13 (T-bana Åkeshov). Före mötet görs en utfärd längs de klassiska linjerna 315 och 317 på Färingsö, där vi tittar på tidigare garage och vändplatser. Pris för utfärden är 100 kr. I möteslokalen finns kaffe/te och smörgås till självkostnadspris.

Hålltider:
13:00 Samling vid Tempus, Beckombergavägen 13, för alla som medföljer på utfärden.
15:30 Samling vid Tempus, Beckombergavägen 13, för alla som deltar i höstmötet.

Välkomna!

SvOf:s styrelse