Gamla linjenätet i Västervik

Startat av malmöiten, 06 september 2019, 15:06:16 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

malmöiten

Hej

Är det någon som har en karta över hur linjenätet i Västervik såg ut innan omläggningen 2013 (eller var det -14), med linjerna 1, 2, 5 och 8? Har ingen egen tidtabell sparad från denna period

Och varför såg nätet så märkligt ut med långa slingor som dessutom inte gick i båda riktningar. Flickvännen bodde vid Bökensved och till stan tog vi 1an tror jag och sen tillbaka 2an. Såvida man inte ville åka på sightseeing som man fick göra om man åkte kvällar och helger från stan till Bökensved, ut till gymnasiet och Markörgatan, Örbäcken, Johannesdal och sen långt om länge tillbaka till samma hållplats där vi hoppade på (fast en gång tog jag det omvända varvet mot stan fast den linjen körde samma väg som linje 5 mot Lysingsbadet och sen inte ner om Örbäcken utan nån kortare väg till Markörgatan. Och nån gång på sommaren när bara 8an gick hade vi varit på Trädgårdsgatans vårdcentral och pallade inte åka hela vägen ut till Forellvägen och tillbaka utan gick mot Perukiosken till eller nåt och tog den där när den kom tillbaka istället.

Hur såg det egentligen ut längre tillbaka, var det samma system då, hittade några gamla bilder med andra nummer och destinationer? Gick linjen till Gränsö hela vägen ut till slottet då eller den har alltid vänt vid kanalen som den gjorde tills den biten lades ner?

Anders K

Sommaren 1990 såg det ut så här. Var ligger Bökensved?
1an gick "jämt" medan 2 och 3 gick dagtid vardagar och halva lördagen. 8an kvällar och helger. 4an bara någon enstaka tur.