Huvudmeny

Stockholm idag

Startat av Yujin Zhang, 01 juli 2008, 17:56:49 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Yujin Zhang

Var ute en sväng idag för att kolla läget på strejken. Till min förvåning tog alla det jättebra och jag såg inga sura resenärer eller något sånt; verkar som SL har varit bra med att informera denna gång.


Vi börjar med Norrmalmstorg. Själv fick man gå biten till Universitetet sen tunnelbanan till Östermalmstorg och nu vid Norrmalmstorg.


Och sen vidare till Sergels torg. Bilarna är lika många som vanligt men däremot saknas raden av bussar som bruka stå längs Åhlens.


Sen drog färden vidare till Slussen, först vid "övre terminalen" med innerstadslinjer. Här var det ungefär lika dött som Norrmalmstorg, förutom en resenär som stod och väntade på bättre tider...


Nere i Nacka/Värmdöterminalen var ännu mer dött. Positiva är väl att man slipper höra B9S buller.


Det enda gången som det är så här lite folk vid denna utgång så här dags på dygnet, det är nog julafton.


Det var däremot en del folk som väntade på Saltsjöbanan.


Efter Slussen blev det besök till Gullmarsplan. Här har någon varit snällt och tog ut en skylt och skrev att det var strejk på G.


Uppe på Södra terminalen var tomt på människor, även bussar om man inte räknar Westins minibuss vid regeleringsplatsen.


Vid Årstaberg fann jag lite mer cycklar än vad det brukar finnas.


Vid Västerhaninge hittade jag bland de få linjer som faktiskt går idag, nämligen linje 35X, som tog mig till Nynäshamn och sen PTS OmniLink tillbaka.


På väg hem passade jag på att besöka Tekniska högskolan för att fota en till avgång som inte påverkas av strejken, 16:30 639 mot Östhammar. Folk började samla här redan innan kl16 och bussen blev lagom fullpackad vid avgång...


Och så en till bild på KR201 innan jag drog hem..
I Tekinska var det f.ö. en resenär som skulle till Norrtälje, men tyvärr skulle nästa buss mot Norrtälje inte gå förran 21:45 från Uppsala så för hans del blev det SJ till Uppsala där det blir C807 till Norrtälje.

//Yujin

Magnus_J

kör lite reprisbilder. (såg inte vilken tråd det låg i)

en arbetslös stackare på St:eriksgatan


Fridhemsplan


Solna Centrum


en hel del bilar på St:eriksgatan


Inte en ledig taxi, var det sagt.. eller hur !!


Lågtrafik


Casinot var stängt och X minuter till bussen...




Jona

HEJ

Yujin, detta var bland dom bästa och häftigaste "Buss"bilder jag någonsin sätt tror jag. Vilka miljöer, vilka vyer, och inga bussar eller människor som skymmer.... Nä men ärligt talat, alltså vilka underbara bilder, du har verkligen fått med den tomma känslan av hur öde det verkligen är.

Inte ofta det går lika mycket bussar i Skellefteå Kommun som det rullar i Stockholms Kommun. För här är vi van öken, eller riktiga sommar-öken. Men dina bilder förmedlar alltså ensligheten bättre än om jag skulle fota en tom busstation hemma i Skellefteå.

/Jona
MVH Filosofen Jona

jocke

Håller med Jona.

Och den jag fastnade mest för var Bilden på Gullmarsplan. Helt öde. påminner lite om I am legend filmen. En glömd plats.
Jävligt häftigt
Jag förändrar era liv med detta inlägg