Tumba-Tarzan

Startat av Mr G, 14 maj 2011, 10:14:56 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Mr G



Kan det vara Tumba-Tarzan som står och snackar utanför kondiset i sommarvärmen? Svårt att se. Lättare att se är att 6178 just lämnat Tumba station på väg mot Vårsta. En annan sak som också syns väl är det oestetiska förfarandet med linjerullarna på den här tiden, när man ofta blandade rullar med olika storlek och/eller typsnitt. Ja ibland t o m med olika färg.
吉先生

Staffan Sävenfjord

Tumba-Tarzan (Rolf Johansson) satt väl endera i fängelse eller hade blivit en skötsam figur som åkte runt i landet och föreläste om djurskydd när bilden togs.

Under min barndom var Tumba-Tarzan betraktad som en av Sveriges farligaste brottslingar, som dög att hota barn med ("om du inte äter upp så kommer Tumba-Tarzan och tar dig"). I själva verket var han en småtjuv som visserligen brukade bära laddat vapen men han sköt aldrig någon människa. Däremot var han en mästare på att hålla sig undan och leva på det skogen har - samt sommarstugeinbrott där han dock diskade efter sig och lade en lapp med en ursäkt. Någon farlig man var han knappast.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tumba-Tarzan

Men det är alltid trevligt att se bilder på CF-ar.  :)
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Rickson

Oj! Äntligen nåt från mina hemtrakter :) . Minns när det såg ut sådär. Ser ut att vara en eftermiddag i semestertider. Du har inga bilder från 725:ans linje?

Staffan Sävenfjord

Fanns det ett konditori där bilden togs? Jag vill minnas att det bara var Domus-restaurangen som låg där och mina mindre goda erfarenheter från denna utvecklar jag här http://savenfjord.blogspot.com/2011/05/daliga-naringsstallen.html

Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Mr G

Jag minns inte namnet längre, men när jag söker på nätet måste detta ha varit "Spaaks Konditori". Idag verkar det ligga inne i Tumba centrum. Är detta ett inomhuscentrum nu för tiden? På den tiden jag vistades mycket i Tumba (mitten på 70-talet) var det annorlunda. Kondiset låg just där Tumba-Tarzan och hans kumpaner står och diskuterar på bilden. Tvärs emot "stolpe 11" som taxihållplatsen vid Tumba station kallades på Tumbas taxispråk.

"Spaaks konditori har anor från 20-talet och fick sitt namn på 40-talet då familjen Spaak köpte rörelsen." Så skriver man själva på sin hemsida.

Minnet sviker förstås, och jag kan inte alla detaljer längre, men jag tror mig minnas att kondiset låg på hörnet i den kåk som ger skuggan på bilden.

Sen var det ett vanligt pursvenskt kondis med riktigt kaffe och färska mumsiga mackor, och även bakverk förstås, fast jag föredrar det förra. Det var så klart i svensk regim, och ingen hade en tanke på cafe latte, kebab och vidriga arabiska bakelser.

Fika på Domus Tumba har jag nog aldrig gjort, men det känns inte som en högoddsare att det skulle bli fiasko.
吉先生

Gunnar D

Boken "Tumba-Tarzan, fri som fågeln" rekommenderas!
Jag körde CF på 719 med öppen framdörr en het sommardag 1972 vilket resulterade i inringt klagomål och tillsägelse av trafikmästare.

/Gunnar

Rickson

Konditoriet låg på gaveln precis som du minns. Idag är centrumet helt ombyggt till ett inomhus-centrum. Konditoriet flyttade in när ombyggnaden var klar nån gång kring -95. Byggnaden som konditoriet låg i är en gul tegelbyggnad som kallas Köpmannen, den står kvar än idag men allt runtomkring är helt förändrat.