Huvudmeny

Nettbuss blir Vy

Startat av S Svensson, 12 mars 2019, 11:56:07 AM

0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.

S Svensson

En ligt uppgift i norska aviser så kommer Nettbuss och NSB byta namn till Vy.

Ber Staffan om en kommentar !


Ulf Berlin

Guud,vad fånigt namn :P(men kul att många bussar bli registrerade i Visby igen ;))/Ulf

Bussmicke

//Bussmicke.

Aldrig utanför dörren utan en kamera!
Besök min kanal Bussmicke.se på Youtube.

Stolt ägare av: Canon EOS R och R7, 6D Mark II, Canon Powershot G7 X Mark II och Sony RX100M3 och RX100M7.

Resenären

Och Svenska Tågkompaniet - blir också VY. Tänker att det är klokt av NSBs ägare, styrelse och ledning att nu visa att det är en ny tid. Överlag tar norska staten stort ansvar för sitt uppdrag att både göra det enkelt för medborgarna - via säljbolaget "EnTur" och skapa tydlighet för aktörerna i branschen - genom att visa att det är ny tid och att det gamla ansvaret som fanns i gamla NSB inte finns längre.

Nisse Bökelund

Undrar vad dom kommer att kalla månadskortet ;D

Ersa


Ersa

Egentligen är det inte alls konstigt att ett nytt neutralt namn införs, som dessutom blir gemensamt för en massa olika trafikslag i flera länder. Det gamla namnet Norges Statsbaner representanter knappast nutiden, utan är ett dåtida namn på ett statligt ägt affärsverk som bedrev verksamhet i monopol, enbart i Norge.

Alternativet vore att man gjorde samma halvmesyr som vi i Sverige gjort med SJ. Dvs ha bolaget SJ AB där SJ inte längre är en förkortning, utan ett namn som inte betyder någonting. Vid sidan fanns statsägda Affärsverket Statens Järnvägar kvar, som ett helt annat bolag. Tydligt? Knappast.