Dessa Puckon till bilister...

Startat av Bussmicke, 29 februari 2008, 22:50:02 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Ersa

Nog tycker man lite synd om turister som stannat på en hållplats ute i skogen där det bara rullar förbi 2-3 bussar/skoldag... och de lyckas ofta pricka in ett stopp just det klockslag när man kommer med skolbussen, och stressar upp dem.  ;)

michael k

fast i gamla stan vid hållplatsen jämte chinesresturangen är killarna på sl tålmodiga
inga sura miner trots att det parkeras på hållplatsen och i bussfilen
det tackar vi för så vi kan få lite käk(gratis)

Staffan Sävenfjord

Citat från: robbes skrivet 10 mars 2008, 11:04:15 AM
Och där ser man ju det finns mera lämpliga sätt o släppa av passagerare på era bildr. Men hade det varit en hållplats av vanligt mått mätt så hade han fått stanna o släppa av passagerare om han ej hindrade bussen ju

Ja, det här är en komplicerad anläggning. Och eftersom det åtminstone under maxtimmarna finns hur många bussar som helst här så torde man ju inte kunna stanna utan att hindra bussarna. Men något generellt förbud går heller inte att se. Men som sagt, åtminstone för trafik söderut som på Bussmickes bild finns det bra alternativ. Det är värre norrut.
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Staffan Sävenfjord

Citat från: Lars Ödlund skrivet 10 mars 2008, 12:04:33 PM
Det generella är att det söderut inte går att komma till trottoarkanten utan att begå ett brott för en vanlig personbil, även om det är tillåtet att stanna för att släppa av/plocka upp någon på busshpl området är det förbjudet att köra in dit....



Det skrev jag redan i går. Jag tänkte alltså på vad som gäller norrut även om jag roddade till det lite grann. Å andra sidan står bilarna mer i väg där eftersom bussarna i allmänhet kräver längre hållplatstider i den riktningen.
Hela anläggningen verkar tokigt planerat. Man skall naturligtvis inte blanda in allmän trafik på en yta som ger så klara vibbar av ett vara en bussterminal. Och även om det finns flera undergångar, där man inte behöver korsa vägbanan i plan, finns det inget skyltat förbud mot att göra det där staketet slutar i bildens framkant.
Om man kommer med en buss till DAS och skall byta till t ex Norrtäljebussen som går från en hållplats ungefär i höger vägkant är det mycket tänkbart att många använder den här genvägen. Dessutom är det vad jag kan förstå 50 km/tim här (kanske rentav 70?). Borde vara högst 30.


Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Nico


Kan komplettera med att det även norrut sedan länge är kollektivkörfält i mitten och längst till höger. Det i mitten är till för bussars genomfart och det till höger är själva hållplatsfilen. Bilisterna ska alltså hålla sig i det vänstra körfältet och passera utan stopp, men att dessa sedan struntar i det handlar nog mest om att bilisterna vet att de inte riskerar några kostnader i form av böter etc. Bifogar två dåliga bilder tagna med nallen för ett tag sedan... och ja, jag stod stilla när bilderna togs.





»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman

JDS

Citat från: michael k skrivet 10 mars 2008, 11:40:27 AM
en morgon i linköping hade de ändrat på körriktningen runt fjärrbussterminalen
jag såg skylten i sista sekund efter jag svängt
men vad tusan 03.30 så struntade jag i detta :o
fram kom det en förman från connex som gav mig bannor vad kom han i från?

Han gömde sig nog också under ett brunnslock ;D