Huvudmeny

Gammalt vägmärke

Startat av Corny, 24 september 2012, 06:34:29 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Corny



Denna skylt sitter i en kurva på höger sida på en smal väg vid utfarten från en liten gård. Idag går det inte att köra igenom gården. Men det är möjligt att det för länge sedan har varit genomfartstrafik på gården, idag fortsätter en väg som endast är för gång och cykeltrafik på andra sidan. Skylten kan ha suttit där på vänstertrafikens tid och då varit vänd åt andra hållet. Detta då för att uppmärksamma ankor och gäss på gården att något var på gång när ett fordon närmade sig.

Tycker inte att den är av riktigt gammal karaktär. Gamla vägmärken var ofta gjutna i metall, detta märke verkar vara gjort av något plastliknande och krängt på en metallplatta. Kan det ha förekommit nytillverkning av märken efter gamla förlagor som sedan sålts till ägare av enskilda vägar. Någon som sett något liknande?

Corny

Olof Lagerkvist

Citat från: Corny skrivet 24 september 2012, 06:34:29 AM
Någon som sett något liknande?

Nej, inte vad jag kan komma på. Märkligt märke på det hela taget. Sett till typsnitt m m borde det vara äldre än högertrafikomläggningen. Men när du beskriver skyltmaterialet och hur den troligtvis är tillverkad verkar det nyare. Hemmabygge i gammal stil kanske?
Olof Lagerkvist
Avgång.nu - Trafikinformation

https://youtube.com/Olof_Lagerkvist
https://instagram.com/Olof_Lagerkvist
... -- -.... -..- -- -.-