Vägtips i Uppsala län

Startat av Niklas Bygdestam, 14 juni 2007, 22:29:02 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Niklas Bygdestam

De flesta som kommer till Uppsala söderifrån kommer självklart på motorvägen. Många vet nog inget annat alternativ heller. Men det finns det. Man kan ta gamla Rikstretton. Hit till Uppsala nådde aldrig Riksettan och folk fick hålla sig till godo med Rikstretton  ;)

Från Märsta eller Knivsta kan man ta länsväg 255 som är gamla Rikstretton. Den går lite kurvigare än motorvägen och är givetvis långsamare. Men vi ska nog inte ha bråttom heller nu. :)
Här kan ni få uppleva den uppländska naturen när den är som finast. Det finns också lite naturområden längs sträckan. När ni närmar er Uppsala så sväng in mot Sunnersta istället för att köra rakt fram. Då följer ni ursprungliga Rikstretton. Då åker ni över Flottsundsbron över Fyrisån och miljön i omgivningen är mysig. Följ sedan den raka vägen in mot stan sedan. Jag lovar att ni får en vacker vy av Uppsala på detta sätt. Delar av vägen är riktigt naturskön  :D
Jag är växelvis boende i Uppsala och i Belgrad. Granskar därför fordon, trafik och infrastruktur ur två länders perspektiv.

Carl W

Ni som sedan ska fortsätta mot Dalarna, kan i stället för att åka mot Sala välja väg 272 över Gysinge. En kurvig väg, men med betydligt mindre trafik.