Fundering om Bussgata i Eskilstuna

Startat av Jona, 22 januari 2008, 22:37:38 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jona

Hej

I Den intressanta och trevliga boken "Eskilstuna Omnibusstrafik - En historik över stadstrafiken i Eskilstuna och Torshälla" av Anders Forsberg kan man på sidan 65 läsa:

Inom Lagersberg ingick en ca 1,1 kilometer lång bussgata, kombinerad med gång och cykeltrafik. Detta var en av dom första och längsta bussgatorna i Sverige.

Slut Citat.

Kan någon här berätta något mer om den. TEX när den byggdes. Vart exakt den går. Gärna förklara hur jag ska hitta den på elektronisk karta. Vilken linje kör där idag osv.  Har ni bild?

Tackar för era svar och info!

/J
MVH Filosofen Jona

Taunusch

Bussgatan du läst om är en del av Gillbergavägen och går mellan Fröslundavägen och Styckjunkarvägen. Den trafikeras av linje 2, 20 samt 62 och passerar i genom miljonprogramsområdet Lagersberg.

Även linje 13 trafikerar bussgator som kombineras med gång och cykeltrafik. Det är dels Edlingevägen mellan Fabriksgatan och Sydfruktsvägen samt Slagstavägen mellan Sydfruktsvägen och Hedevägen. Det är alltså en skarv där på Sydfruktsvägen som är en vanlig gata. Den här bussgatan ligger i villa- och radhusområdet Slagsta.