Tre bussar i Lofotens huvudstad

Startat av Staffan Sävenfjord, 12 juni 2007, 19:59:51 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Staffan Sävenfjord

Den här dagen blev jobbig. Inte mindre än tre utflykter om man skulle följa med på alla. Snöovädret från Harstad följde med oss söderut, och när vi på eftermiddagen skulle ute och se "haveørn" i en mindre båt vräkte snön stundtals ned. Vi hann dock se en havsörn i flykt bland alla "måkerne".


Vid återkomsten till Svolvær, Lofotens huvudstad,  stod utflyktsbussarna på plats för en utflykt på Lofoten till Stamsund, där deltagarna fick stiga på bussen igen. Jag avstod denna utflykten, eftersom middagen lockade mer. Servitrisen frågade som alltid uppriktigt intresserad hur utflykten varit.



Innan snöovädret tvingade in mig i hyttvärmen igen hann jag också fotografera en orkesterbuss




Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Andreas Ljungqvist

Härligt som vanligt Staffan, man blir en hel hop avundsjuk på din fina resa..

Niclas Rosenius

Citat från: Andreas Ljungqvist skrivet 12 juni 2007, 20:53:00 PM
Härligt som vanligt Staffan, man blir en hel hop avundsjuk på din fina resa..

    Kan bara hålla med dig Andreas i din kommentar. Och bilder med havsörnen var stört skön Staffan.

    //Niclas

Niclas Wennerlid

#3
Citat från: Staffan Sävenfjord skrivet 12 juni 2007, 19:59:51 PM


Den här bilden var störtskön, har på senare tid börjat fundera på Hurtigruten mer och mer.
Mycket tack vare dina och Marcs reportage därifrån.

Mvh Niclas

Staffan Sävenfjord

Citat från: Niclas Andersson skrivet 13 juni 2007, 06:56:14 AM
Den här bilden var störtskön, har på senare tid börjat fundera på Hurtigrutten mer och mer.
Mycket tack vare dina och Marcs repotage därifrån.

Mvh Niclas

Tackar! Bilden var ett höftskott. De är ruggigt snabba de där havsörnarna och det fanns t ex inte tid att hålla kameran rakt. Vi såg fem havsörnar på den här utflykten och att det var stort märktes av att vår reseledare, som för första gången var med på den här safarin, var rent lyrisk efteråt. Reseledar-Mette har jobbat länge på Hurtigruten men tidigare på kryssningarna som går till Antarktis och Grönland.
Visst bör man åka Hurtigruten någon gång i sitt liv. Och har man åkt den en gång blir det säkert fler. Man behöver ju inte åka hela vägen om man inte minns. Ganska vanligt är att åka Bergen-Trondheim, men jag skulle nog hellre rekommendera att man åker i Nordnorge, om man inte vill sätta åt så många dagar. T ex Kirkenes-Bodø. Det är bättre att åka i den riktningen eftersom det mest intressanta då besöks på dagtid.
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)