Volvo Helmark B7R

Startat av Bussinnan50, 30 juli 2019, 10:41:57 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Bussinnan50

Hej!

Jag är ny på forumet och har en fråga om En Volvo Helmark B7R som finns på Bus Trade Center. Jag är ute efter en buss för att göra husbuss av. Vad är det för bussar som hamnar på Bus Trade Center? Är det bussar som är slutkörda? Denna buss är rätt ny 2004 och har gått 50000 mil och är rätt bra i pris. Men frågan om det är något att titta vidare på?

S Svensson

Det är svårt att svara på en sådan fråga. En buss som är 15 år och har gått 50 000 mil verkar på mig tveksam. Just 50000 mil är en form av gräns för renovering. Helst skulle det behövas driftstid också och vetskap hur bussen har servats/reparerats.

Staffan Sävenfjord

Av allt att döma är det en buss som köptes av Vara kommun i Västergötland hösten 2003. I juni 2010 såldes den till Larssons Busstrafik i Främmestad. Sannolikt i samband med att kommunen upphörde med skolbusstrafik i egen regi och denna gick över till just Larssons. Bussen står fortfarande på Larssons men den är avställd sedan ungefär ett år.

Så långt verkar det som om bussen har fått god omvårdnad hos sina ägare. Men det är ju aldrig fel att kolla på plats.
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Bussinnan50

Tack för informationen. Grymt nyttig information. Det låter ju rätt ok enligt din beskrivning i alla fall. Jag måste så klart kolla upp mer innan jag ev går vidare.