Buss i olycka vid Hjällbo (Göteborg)

Startat av Staffan Sävenfjord, 04 augusti 2018, 10:46:40 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Staffan Sävenfjord

En buss i linjetrafik har kört in i ett brofundament vid Hjällbo i Göteborg. Bussen har fått allvarliga skador i fronten. Två personer uppges ha förts till sjukhus. Bussen är Nobina 6955, en Volvo 8500 från 2009.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J1AvPX/buss-har-kraschat-in-i-bro--tva-till-sjukhus
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Nico

Alla olyckor är givetvis potentiellt allvarliga. Sen kan ma alltid ha fel, men att döma av bilder, bildtexter och polisens hemsida så var denna händelse lyckligtvis inte av allvarligare karaktär.

Att några resenärer fått åka ambulans för kontroll på sjukhus är mera en vanlig försiktighetsåtgärd. Att händelsen ens rapporteras i media har nog mest att göra med att det är sommar och nyhetstorka. 
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman

Knallhatt

För fem år sedan var det en liknande olycka på samma ställe då en Solarisbuss från Keolis var inblandad.


http://www.gp.se/nyheter/göteborg/buss-har-kraschat-in-i-bro-1.7495359

pegee

Exakt samma olycka som för fem år sedan. Samma bro, samma bropelare. Hur är det ens möjligt? Om
Inte chauffören blivit akut sjuk förstår jag det inte.
Började köra tung trafik 1968. GDG sedemera Swebus på 70-talet. Linjebuss fram till sekelskiftet. Sedan några år med lastbil. Har lämnat linjetrafiken till förmån för charter i stället.

joacimw


Fredde

Citat från: pegee skrivet 04 augusti 2018, 15:50:17 PM
Exakt samma olycka som för fem år sedan. Samma bro, samma bropelare. Hur är det ens möjligt? Om
Inte chauffören blivit akut sjuk förstår jag det inte.
Nu vet jag inte alls förutsättningarna här, med infrastruktur, gällande hastighet etc. men blödande asfalt kan göra att det blir halt.
Är det i en kurva kan man mycket väl hamna ute i spenaten, vilket gör att man på vissa håll het enkelt sandar på sommaren.

Harald Nordius

Olycksplatsen ligger 200 meter efter en rondell och det är uppförsbacke hela vägen, så farten har nog inte varit hög. Det finns ett skyddsräcke som börjar en bit före bropelaren, som bussen måste ha grenslat för att hamna som på bilderna, så den måste ha kört av vägen ett bit före bron. Så här ser det ut i bussens färdriktning:
https://goo.gl/maps/pgUhWvNUcLD2

Jonas Gustafsson

Som så ofta luddig och felaktig platsbeskrivning i media. Detta är inte "i höjd med Hjällbo" utan mellan Storås och Hammarkullen. Att vägen heter Hjällbovägen beror på att den slutar i Hjällbo 2 km därifrån... //Jonas G
Gymnasielärare av årgång -71 som gillat bussar sedan barnsben men också har flera andra intressen, t. ex. att spela & sjunga.

Bussfanatikern

Citat från: Knallhatt skrivet 04 augusti 2018, 15:48:15 PM
För fem år sedan var det en liknande olycka på samma ställe då en Solarisbuss från Keolis var inblandad.

Närmare bestämt 2714, fronten blev rejält intryckt och demolerad. Brandkåren fick klippa loss föraren som var fastklämd och skadad.
Trots att bussen bara var ett år gammal vid olyckan så blev den så svårt skadad att man inte kunde reparera den. Den slopades och användes som reservdelsförråd för att senare skrotas när alla reservdelar tagits till vara.
Samma sak lär hända med den här bussen också med tanke på den höga åldern.