Volvo 7900 i Gbg, är de verkligen så bra?

Startat av janjoh, 21 juni 2018, 21:57:02 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

janjoh

Hej,

Jag har märkt sista månaden på de nya Volvo 7900 ledbuss som alla höjer över skyarna att de är betydligt mer slitna än motsvarande bussar varit i trafik efter samma korta tid tidigare. B9S håller ju bra än förutom att motorerna börjar bli aningen tröga.
Reste med 7131 och 7132 igår och de gula märkena på ledstängerna i bussen är ofta bortslitna, golven ser orena ut, fönstren och fönsterkarmar redan smutsiga och bussarna upplevs trånga och ryckiga när de ska iväg eftersom de är Hybrid. Blir som att de  är för klena för Göteborgs överbelastade busstrafik på framförallt linje 16.
Dessutom är det en hoppig färdväg bitbis, framförallt från Nordstan och över Göta Älvbron, men det har ju mer med att beläggningen runt spåren blir sliten över vintern och gatu & parkförvaltningen måste fixa asfalten runt spåren betydligt bättre och snabbare.

Walter

Att saker är smutsiga och slitna har mer med städ och underhåll att göra än bussens kvalite.
En signatur är ett textfält i slutet av ditt inlägg där du kan skriva vad du vill!

janjoh

Jo städningen kan definitvt bli bätre hos Transdevs bussar i Göteborg :)
men de ska ju inte se slitna ut invändigt och vid ett regn i veckan rann det in vatten från luftkonditoneringen. Det känns ju inte helt bra med helt nya bussar att de droppar från taket.

Lars_L

Nåja, nu brukar vi väl allmänt undvika att kommentera skicket på städningen hos enskilda operatörer. Det som väl hade substans i inlägget för detta forum var väl i sådana fall att bussen uppfattades som seg. Och det är den ju om den bara har 245hk under huven. Förstår inte varför !an lägger sig så lågt på ledbussar, särskilt om det rör sig om en hybrid.
Inlägget är signerat Lars Lundqvist

M

Visst 245 Hp på dieseln men så tillkommer 160 KW från elmotorn oxå. Slöa nej det är dom inte.

/M