Utlokalisering av myndigheter

Startat av 1896, 12 juni 2018, 19:07:30 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Lars-Håkan_E

Citat från: Kung Vasa skrivet 16 juni 2018, 13:34:54 PM
Det är ändå så att Postkontoren utgjorde en samhällsservice som vi gemensamt kommit fram till att vi skulle ha, och då är det ju en oerhört konstig samhällsutveckling att plötsligt avveckla denna service, det är på något vis en destruktiv utveckling.

Idag finns ju inte behovet av denna s.k service som allt färre nyttjar.

Att söka upp ett postkontor med ytterst begränsade öppettider för att utföra tjänsten att hämta ett paket som skickats med PostNord kännes inte speciellt effektivt när jag kan utföra precis samma tjänst på Coop eller ICA ditt mitt paket levererats och där öppettiderna och servicen är anpassad efter behovet, när jag sedan även kan hämta mitt Bring - Schenker - DHL paket på samma ställe blir det ännu effektivare.

Postkontoren och de begränsningar de medförde tillhör en svunnen tid, i en familj där bägge förvärvsarbetade fick man på slutet av Postkontorens era ta tjänstledigt för att skicka eller hämta paket, jag tror inte det är speciellt många som vill ha den tiden tillbaka när kunden var till för Posten och inte tvärtom.
Sedan kan man ju fundera om det varit rätt väg att slå ihop Svenska o Danska posten med de oerhört stora problem som uppstått, så långt som möjligt så försöker man undvika att skicka något den vägen vilket i slutänden säkert kan innebära att PostNord avvecklas i nuvarande form.

virtual1

Citat från: Kung Vasa skrivet 16 juni 2018, 13:34:54 PM
Det är ändå så att Postkontoren utgjorde en samhällsservice som vi gemensamt kommit fram till att vi skulle ha, och då är det ju en oerhört konstig samhällsutveckling att plötsligt avveckla denna service, det är på något vis en destruktiv utveckling.

Gemensamt? Det tror jag inte, det fanns knappast nån folkomröstning om att skapa just ett postväsende, men det uppstod för att det var något som behövdes för att kunna förmedla ett brev från punkt a till punkt b, lokalt såsom internationellt och ha det samlat av en aktör, där var det precis som allt annat efterfrågan som styrde. Nu ser efterfrågan helt annorlunda ut, och då de tjänster som utfördes av postkontoren inte längre existerar eller har förändrats radikalt så är det väl inte på något sätt underligt att just postkontoren är på väg att försvinna även internationellt, så jag ser liksom inte vad du vill argumentera för? Du ser det som en mysig nostalgisk institution där du försöker försvara det med att säga att det var ett bra ställe att samlas och socialisera på?! Men det var ju inte det som var grundtanken med postkontoren, eller hur? Och sen har jag inte alls samma känsla som du att postkontoren fungerade som det heller, för mig har postkontor vart precis lika stela som ett bankkontor eller nåt annat ställe där folk bara samlas för att de behöver, inte för att de vill.

1896

Nu får ni ursäkta, men man måste se till helheten och hur det skulle kunna fungera, då kan man inte bryta ned diskussionen till skitsaker, för det går absolut inte att låta småsaker hindra stora viktiga samhällsstrukturer. Jag menar helt enkelt att vi är på fel väg, och jag frågade om det går att stoppa den processen ?

admin

Den här diskussionen har kommit till vägs ände och tråden låses därför.
/admin