En Örebro-CF i Stockholm 1977

Startat av Hasse L, 03 februari 2018, 19:52:26 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Hasse L


EMR 786 - Scania-Vabis CF6657 1965 (inreg).
Gamla Uppsala Buss AB var ägare under chartertiden i Stockholm - Club Continental bemannade, (?) - komplettera gärna.

Tidigare Örebro Stads Trafik AB 6.

roggek

Uj, den där vagnen har jag själv åkt som liten grabb.  :D
Om jag inte minns fel, så var de bakersta klaverdörrarna inåtgående.

Resenären

Ja så minns jag det med och plattor man steg ned på för att dörrarna skulle öppnas. Sista minnena är från vintern 76/77 då de användes rätt flitigt som förstärkning på då nya linje 12 mot Brickebacken. Märket efter klisterdekalen med det krönta Ö-et och texten "Örebro Trafik AB) syns fortfarande. Det märket fanns i orange med blå text och Blå med orange text vill jag minnas, vanligast var det orange-a.

Niklas Bygdestam

Citat från: Hobgoblin skrivet 03 februari 2018, 19:52:26 PM

EMR 786 - Scania-Vabis CF6657 1965 (inreg).
Gamla Uppsala Buss AB var ägare under chartertiden i Stockholm - Club Continental bemannade, (?) - komplettera gärna.

Tidigare Örebro Stads Trafik AB 6.


Så detta är alltså en buss från det ursprungliga Gamla Uppsala Buss AB? Och har alltså aldrig haft en koppling till Uppsalabuss? Bussen har alltså aldrig tillhört Gamla Uppsala Buss AB efter att det gick ihop med Uppsalabuss?
Jag är växelvis boende i Uppsala och i Belgrad. Granskar därför fordon, trafik och infrastruktur ur två länders perspektiv.

Resenären

Nej! Så vitt jag vet så  levererades den ny till dåvarande Örebro Stads Trafik AB - senare Örebro Trafik AB - ÖTAB. Som hade 12 CF och de enda som byggdes om till högertrafik. Utöver dessa hade ÖTAB 30 CR76 fr dagen H. Kompletterades med CR110 1970 och en drös begagnade Bussig fr SL vid mitten av 70-talet! Under 76 och 77 kom 5 CR111 och 9 Volvo B58 Säffle så dessa mönstrades ut!

Svempa

kommentaren avsåg ägandeförhållandena då bilden togs dvs efter Örebrotiden . Är det denna buss som finns kvar i dåligt skick. ?

Staffan Sävenfjord

Enligt SBH var bussen med över när Gamla Uppsala Buss såldes till kommunen.

http://www.svenskbusshistoria.se/go?id=8219
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Janne Rickman

Denna fick inv nr 781 när Uppsalabuss köpte Gamla Upsala Buss. Den andra bussen hade inv nr 780.

/Janne

bilomnibussen

En i den andra omgången CF:are till Örebro Stads Trafik AB. De första hade de äldre vindrutorna med en rak pinne i mitten och var kanske något smalare. CF:arna fick nya registreringsnummer i Örebro när CR76:orna sattes i trafik.
Mvh Jan G