Flera mindre olyckor med bussar i Jönköpings län den sista tiden [Länkar]

Startat av Bernt Talbrant, 13 oktober 2017, 23:34:30 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Bernt Talbrant

Under oktober månads inledning har det inträffat flera mindre trafikolyckor med linjebussar inblandade. Nedan några länkar till medias rapportering om dem.

Huskvarna 2 oktober
Flera fordon uppges vara inblandade i en trafikolycka i Vårstarondellen på Öxnehagaleden i Huskvarna. Bland annat ska det vara en buss inblandad i olyckan.
Inblandad buss bör vara Nettbuss 70420.

Jnytt om olyckan


Habo 5 oktober
En trafikolycka inträffade vid Ica i Habo under torsdagskvällen. En linjebuss backade in i två stillastående bilar.
— Jag blev väldigt rädd när jag såg bussen komma mot mig, säger Helena Härshammar som satt i en av bilarna. Larmet inkom strax innan klockan 17.30 på onsdagskvällen. Vid parkeringsplatsen utanför butiken skulle bussföraren av någon anledning vända då på vägen. I bussen fanns även några passagerare. Men någonting gick fel då föraren inte observerade att han kom för nära ett staket med en sandbehållare och två fordon. Bussen for in och körde sönder staketet och tryckte till en av bilarna som i sin tur tryckte till den bil som Helena Härshammar satt i.

Bussen var Omnibuslinjen Habo-Hjo XWN302 (5749)

Jnytt om händelsen

Jönköpings-Posten om samma olycka


Ölmstad 11 oktober
En linjebuss har kört i diket i Ölmstad, söder om Gränna. Minst två personer har klagat på mag- och ryggsmärtor i samband med olyckan, enligt polisen. Polisen utreder nu misstanke om vårdslöshet i trafiken. Larmet kom klockan 12.39 på onsdagen och gällde en singelolycka där bussen hade kört i diket. Olyckan skedde på gamla riksettan, precis norr om Ölmstad samhälle och på väg mot Gränna.
— Två av de som var på bussen har ont i ryggen och magen, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen i Jönköping.

Här var den aktuella bussen Nettbuss 70482.

Jönköpings-Posten om olyckan

Jnytt om samma sak


Jönköping och Ryd 13 oktober
Det inträffade tre trafikolyckor under fredagseftermiddagen. Två personer har blivit påkörda av bussar – en av olyckorna skedde i Ryd och den andra i centrala Jönköping.
Klockan 15.58 på fredagen larmades SOS Alarm om att en person har blivit påkörd av en buss vid affären i samhället Ryd utmed Nissastigen. Enligt de första uppgifterna var personen starkt smärtpåverkad. En halvtimme senare kom räddningstjänsten med lugnande besked. Det var en buss som tuschade till en man som föll i gatan. Mannen kände smärta i foten men var inte fastklämd eller överkörd och behövde inte följa med till sjukhuset. Polis, ambulans och räddningstjänst var insatta i olyckan.
Vid 17-tiden kom det larm om att en person hade blivit påkörd av en buss i linjetrafik på Kapellgatan på Väster. Det visade sig att en flicka hade blivit påkörd, och hon fick sina skador omsedda av ambulanspersonal.

I Jönköping var inblandad buss Keolis 1525.

Jnytt om dessa händelser