OmniCity i Uppsala som finns kvar

Startat av Niklas Bygdestam, 04 juli 2017, 18:39:37 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Niklas Bygdestam



Som många vet så består numera stadsbussarna i Uppsala helt uteslutande av MAN-bussar. Så har det varit nu ett tag. Sista OmniCity, som ju förövrigt var allra sista Scania försvann ju för ett tag sedan, och sedan dess har MAN tagit över till 100 %.

Men 100 % försvunnet är det inte med OmniCity. Det finns kvar lite övningsbussar. Detta är gamla GUB 505 eller som synes med regnummer STW 358. Bussen är omlackad till vitt som synes. På detta sätt förväxlas inte dessa bussar med stadsbussar. Det har fördelen att inga som ser dessa bussar tror att de är stadsbussar. Invändigt är den också lite ombyggd. En extra förarstol för läraren finns. Man kan om man tittar mycket noga på bilden faktiskt se denna extra stol. Bussen är också utrustad med dubbelkommando för övningskörningarna. Även förarbåset är lite omgjort. Halva väggen, dvs i höjd med stolens ryggstöd och uppåt är bortplockat. Detta för att de som åker i bussen då får sikt framåt. Och så är bussen också försedd med extra backspeglar för övningskörningarna.

Ibland träffar man på dessa vita övningsbussar som då är ute och rullar. Men bilden tog jag på GUB:s verkstad i Uppsala :)
Jag är växelvis boende i Uppsala och i Belgrad. Granskar därför fordon, trafik och infrastruktur ur två länders perspektiv.

homer

ny färg kan göra underverk för ett gammalt lik, men är de verkligen värt skattepengarna för att flanörerna i Uppsala inte ska tro att de är en vanlig stadsbuss som kommer ???

Ersa

Keolis utbildningsvagn, som numera verkar rulla runt i Täby nästan på heltid, är ju firmas egen blågröna färg. Samtidigt lackar Nobina numera om sina utbildningsvagnar i helvitt, precis som GUB.

Ruggugglan

#3
Hur kommer det sig att OmniCity-bussarna fick rulla kvar längre än 101-103 (de nyare Neoplan N4521-bussarna)?  ???

Björn Ax

Citat från: Ruggugglan skrivet 05 juli 2017, 03:29:40 AM
Hur kommer det sig att OmniCity-bussarna fick rulla kvar längre än 101-103 (de nyare Neoplan N4521-bussarna)?  ???

Nja det fick dom väl inte? Dom sista omnicity som var i trafik togs bort för ett tag sedan och 101-103 åkte ju inte bort för så länge sedan.