Alfredssons / Pool-resor m.fl.

Startat av Gelgamesh, 26 maj 2017, 15:38:39 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Gelgamesh

Har en liten fråga som grundar sig på obotlig nostalgi.

Det hör till sak att jag är uppväxt med en mamma som reseledare och har tack vare detta fått smaka på en hel del bussresande under uppväxten. Som ni kanske förstår sätter det en hel del spår i en liten illbatting med fanatiskt motorintresse. Denna illbatting är snart 45 år och absolut lika motorgalen. Att jag äger två veteranbussar och är busstokig skyller jag förstås på min kära mor... (utan att vara alltför offentlig så kan jag väl i.a.f. avslöja att både jag och morsan lystrar till det ovanliga efternamnet Heimbrand om det skulle ringa en klocka hos någon. Vare sig jag eller morsan hade tid eller intresse att fotografera då det begav sig, så dessvärre har ju minnena falnat och tyvärr missade jag möjligheten att samla på mig saker som idag varit värdefulla att kunna lägga ut här idag.

Så min fråga är alltså om vi har några chaffisar här som mellan ca 1980 - 2015 kanske har haft med sig en reseledare vid namn Heimbrand och kanske t.o.m. minns hennes tjatiga son? (jag alltså). Här kommer en länk på en buss jag är 99% säker på att jag åkt antingen till Bodensjön eller Budapest i kring 1986:

http://www.svenskbusshistoria.se/asp/search/bdata.asp?id=21566&omni=

Just denna buss förknippar jag med en skön förare som hette Kent av någon anledning. Ett bestående minne är hur jag som finnig tonåring bad Kent om råd kring rakvatten. Helt frank sa han "Köp en YSL Kouros, luktar fan men tjejerna gillar den". Är du här Kent, så tack, jag tror du hade rätt. :)

Jag har en massa spännande minnen från denna tid men blev alltså nu lite nyfiken på just saker som rör Alfredssons, Larssonbuss, Wasatrafik och säkert någon annan jag glömt som kört för Pool-resor.

Man vet ju aldrig hur liten världen kan vara tänker jag...

p.s. Ni stackars förare som fick stå ut med mina närgångna bussfrågor och utläggningar kring vansinniga bussdrömmar som barn; hoppas ni överlevde, och tack för all lärdom. Mvh Michael Heimbrand

Staffan Sävenfjord

Intressant att du delar med dig av dina minnen.

Alfredssons Busstrafik i Borås gick i konkurs 1996 sedan de hamnat i tvistemål med Resia. De lyckades rädda ett par bussar i ett dotterföretag, Alfredssons Buss i Herrljunga, och med dessa drev ägaren en liten del av verksamheten vidare. År 2003 sålde han dock de då tre bussarna till Orusttrafiken, sedermera Nettbuss. Dessa införlivade verksamheten med sina övriga beställningsverksamhet Orusttrafiken Transfer.

Wasatrafik såldes av familjen Mats till Swebus 1992 och det kom efter några år även där att införlivas med moderbolaget varför namnet Wasatrafik försvann från bussarna.
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)