Apropå rörigheten vid gamla Kymlingelänken

Startat av Jimmy, 26 september 2013, 11:47:50 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jimmy

1) När upphörde bl.a. linje 179 att göra en U-sväng (signalreglerad) på Kymlingelänken på väg från Rinkeby till Kista?
U-svängen gjordes ca 300 meter nordost om Ärvingemotet.
Nu kör ju bussarna lite längre norrut på Kymlingelänken och sedan via en avfart in på Torshamnsgatan - Kistavägen - Danmarksgatan.

2) När upphörde linje 155 mot Akalla att köra ut från Rissneleden - Kvarnvägen på Enköpingsvägen?
I stället kör vissa förare Madenvägen - Enköpingsvägen och andra Rissneleden - Ulvsundavägen.

3) Har linje 179 återgått till att trafikera Tensta igen?
Och i så fall från när?

Jimmy

Nico

Vad gäller fråga 1 så är jag inte helt säker, men har för mig att det skulle ha gjorts från morgonen den 23/9 (eller möjligen veckan innan) och kommer att vara tills dess att avfarten är öppen. Det datum som nämndes senast för det var den 30/9, men det kan komma att ändras. I samband med omläggningen stängdes även hpl. Rinkeby allé.

På fråga två så handlade det om att 155, 540, 546 och 591 gick omlagt via Madenvägen österut under perioden 13/9 till den 23/9. Kvarnvägens bussutfart återöppnades kl. 05:00 den 23/9 så är det fortfarande någon som kör via Madenvägen österut så kör de den vägen helt i onödan. 591 fick däremot sedan även omlagt så den går in Madenvägen västerut från den 20/9 och det varar till någon gång på senvintern eller våren 2014. Datum är i nuläget inte fastslaget.

Sedan då angående fråga 3 så är jag inte heller säker, men 179, 514 och 540 måste ju gå lokalvägen från Rinkeby och förbindelsen bort mot Tenstastråket kommer ta en månad till eller två att färdigställa. Under tiden så går trafiken via Spånga kyrkväg och då angör 179 bara hpl. Spånga kyrka medan 514 och 540 går in i centrum. En del hpl.indragningar görs dock, t.ex. så nås inte Risingeplan.

Slutligen kommer sannolikt även 554 att dras om och gå via Kymlingelänken till/från Kista istället för att ha sin transportsträcka genom Akalla och Husby. Det behövs dock viss ledtid där pga ommätning av sträcka mm. så det får jag återkomma till i så fall.
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman

F.Å

Några kommentarer till Nicos svar:
1)U-svängen togs bort några dagar innan den stora trafikomläggningen, tror det var onsdagkvällen den 18:e. Låt oss alla hoppas att avfarten håller utlovat datum 30/9

2) Busshindret vid Kvarnvägen blev inte riktigt lyckat utfört och därför har vi avråtts att använda det. Vissa förare har gjort det ändå vilket renderat lite skador på ett antal fordon. Detta hinder ska asfalteras om och breddas inatt så det bör bli full framkomlighet imorgon bitti.

3) Det färdigställandedatum som cirkulerar i vår info angående lokalgatan mellan Spånga kyrkväg och Tenstastråket är 30/11 så dryga två månader till blir det omlagt.
För närvarande är det en sträcka närmast Spånga kyrkväg mot Rinkeby som är enfilig och regleras med skyttelsignal, där imorse en trailerdragare med lite för långt släp lyckades fastna och ett antal bussar blev stående rikting mot Tensta utan möjlighet att vända. Då leddes trafiken tillfälligt via Tenstastråket-E18- direkt Kista/Rissne utan uppehåll i Rinkeby.

Mr G

Hur tar sig bussarna ut från Rinkeby och in på nya E18 mot Kista? I morse mötte jag en 514 med trafikanter i på Ulvsundavägen på väg norrut utanför SE-bankens ostbåge. Är det ordinarie körväg just nu? Måste man ner till Bromstensavfarten och vända?
吉先生

F.Å

Citat från: Mr G skrivet 26 september 2013, 20:20:33 PM
Hur tar sig bussarna ut från Rinkeby och in på nya E18 mot Kista? I morse mötte jag en 514 med trafikanter i på Ulvsundavägen på väg norrut utanför SE-bankens ostbåge. Är det ordinarie körväg just nu? Måste man ner till Bromstensavfarten och vända?

Korrekt. Från Rinkebysvängen upp i trafikplatsen, där inget alternativ än högersväng ner på Ulvsundavägen ges. Vänd Bromstenskopplet och åter norrut Ulvsundavägen. Mitten på oktober påstår Trafikverket att det ska öppnas en möjlighet att ta sig norrut från trafikplatsen Rissne, så vi får väl se...

Jimmy

1) Avfarten från E18 norrut i Ärvingemotet mot Kista verkar ha öppnats fredag em/kväll.
2) Även om utfarten från Kvarnvägen mot Enköpingsvägen återöppnades 23 september kl 05 så går det väl inte att korsa Enköpingsvägen för färd mot  "jätte-rondellen"? Det går väl bara att svänga höger/österut?

Jimmy


Nico

Vad gäller Kvarnvägen så har det som sagt sedan den 23/9 återigen funnits en öppen utfart för bussar i riktning mot E18. Däremot är det helt korrekt att övrig fordonstrafik inte kan köra rakt fram utan privattrafiken måste köra Enköpingsvägen österut mot Ursvik.

Tydligen har Arriva Råsta (enligt vad som tidigare stått i tråden så skulle det vara trångt vid spårsilen och fixas till) haft problem att passera bussutfarten, men inte Nobina Kallhäll. Detta kan dock bero på att 546 körs oftast med normalbuss medan 155, 196, 197 och 540 även trafikeras med både 13,7 m boggi samt ledvagnar.
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman

Jimmy

Hej.
Tack alla svarande för er info om omläggningarna!

Var idag och kollade på utfarten från Kvarnvägen mot E18.
Fullt körbar och alla bussar som borde använda den gjorde det.

När blev det breddat i spårsilen så att alla bussar kunde passera där mot E18?

Med vänlig hälsning
Jimmy