På måndag öppnar hela Söderledstunneln

Startat av Fredde, 26 november 2011, 16:25:13 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Fredde

På måndag morgon blir det fritt fram i Söderledstunneln igen. Den sista avstängningen är över och en dryg miljard har gjort tunneln tätare, säkrare och mer miljövänlig. Öppnandet av tunneln betyder att trafikproppen flyttas tillbaka till Klarastrandsleden. Där blir den kvar i många, många år.

http://www.dn.se/sthlm/pa-mandag-oppnar-hela-soderledstunneln


Riksväg13

Äntligen!

Man har pratat om en utbyggnad av Klarastrandsleden. Pga det lilla utrymmet mellan vattnet och järnvägen funderar man på att bygga ett övre plan... hur ser det ut i dagsläget?

Blir det inte komplicerat med kopplingarna till Essingeleden/västra delen av Norra Länken samt Centralbron?

Nico


Väganslutningarna ser jag inte som något större problem, oavsett om det rör sig om norra eller södra änden, då det ändå finns ett visst utrymme. I norr har man ganska bra marginaler överlag och i södra änden så blir det ändå på sätt och vis bredare och dubbelfiligt innan man kommer fram till Blekholmstunneln.

Det som ställer till det är väl annars sådana instanser som bl.a. Stockholms skönhetsråd m.fl. och f.n. så ligger nog alla planer på en dubbeldäckad Klarastrandsled tyvärr på is. För att vara en pulsåder så är den dock ganska åderförkalkad så nog borde man kolla upp vilken lösning man vill/behöver ha här. I synnerhet som man nu till viss del återigen även har börjat damma av planerna på en ev. Huvudstaled som ska ansluta borta vid Pampas.
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman