Inte bara TV eken som har svamp...

Startat av a32, 16 november 2011, 19:40:05 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Staffan Sävenfjord

Citat från: Jo skrivet 17 november 2011, 20:55:24 PM
Det är vad jag förstått relativt vanligt att våldtäktsmän letat upp sitt offer på bussen för att sedan stiga av vid samma hållplats. Dock vet jag inte hur pass mycket den alltmer omfattande videoövervakningen verkat avskräckande här. Jag tror dock att det blir svårt för en förare att neka en medpassagerare att stiga av på samma ställe. Dels kan ju föraren råka ut för våld och dels tror jag att risken är stor att föraren/bussbolaget blir anklagade för diskriminering om man nekar "fel" personer avstigning samtidigt som annan resenär. Dock har ju alltid personen som skulle gå av först möjlighet att fortsätta färden ifall denne upptäcker att någon propsar på att gå av samtidigt. Om denne då också ångrar sig och fortsätter resan kanske man kan börja ana ugglor i mossen.

Jag har inte en aning om hur en våldtäktsman resonerar men jag tycker det verkar ganska konstigt att han skulle sitta på bussen och spana in sitt offer och dessutom stiga av på samma ställe som där en ensam tjej begär ett nattstopp. Då kan han ju nästan lika väl lämna sitt visitkort i samband med våldtäkten. Däremot kan jag tänka mig en större risk för att han går av vid samma hållplats. Då är det  mindre risk att någon reagerar och sätter just honom i samband med brottet.
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)