Huvudmeny

Gamla E6 genom Ucklum

Startat av Christian S, 23 maj 2011, 18:40:45 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Christian S

Några bilder från igår. En öde bensinmack i Ucklum. Jag vet inte vilket oljebolag som hade macken men jag gissar på antingen Shell eller Q8, tidigare Gulf. Vet någon när denna sträckningen drogs genom Ucklum? Den nya delen av motorvägen Stora Höga - Ljungskile (Lyckorna) invigdes 1991. Det verkar som om gatuköket inte ens det har orkat överleva.




Susanne

Det är alltid kul och intressant att se sådana bilder som dessa, men också väldigt sorligt.
Motorvägen har "dödat" många småstäder längs med sina vägar.

lycbr

I slutet av 90-talet etablerades bensinbolaget Oljan här på denna macken. Oljan köptes upp av Uno-X/Hydro och skyltades om till Uno-X minns ej om den skyltades om Hydro innan nedläggning... macken lades ner för något-några årsedan...!?
E6 genom Ucklum upphörde 7 sept-91 då serverades Ärtsoppa och långbord på vägen för att fira att E6:an försvann. Bensinbolagen på macken har varit olika.. minns inte riktigt vilket bensin bolag under E6-tiden men Shell el Gulf verkar bekant. Det fanns en Uno-X mack norr om Ucklum vid Sköllunga i tills mitten av 80-talet i alla fall.

BMJ

Citat från: Susanne skrivet 23 maj 2011, 20:49:36 PM
Det är alltid kul och intressant att se sådana bilder som dessa, men också väldigt sorligt.
Motorvägen har "dödat" många småstäder längs med sina vägar.
Ucklumsborna tyckte inte att det var speciellt sorgligt att E6 ändrade sträckning, de var evigt trötta på att den tunga och täta trafiken skar genom deras by. Gamla E6 stängdes av efter det att motorvägen öppnade och man dukade långbord och hade fest på de gamla europavägen!