TV4-inslag om nya linje 100 Göteborg-Borås [Länk]

Startat av Bernt Talbrant, 19 oktober 2010, 17:12:55 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Staffan Sävenfjord

Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

julle

Jag är säker på att det föreskrevs dubbeldäckare i anbudsunderlaget. Dock var kraven på dessa sådana att det knappast skulle finnas någon som kunde tillverka sådana bussar. Så Västtrafik kanske var tvungen att ge sig på den punkten.
Citat från: Staffan Sävenfjord skrivet 28 oktober 2010, 14:48:58 PM
Fick höra från säker källa att det var Göteborgs stads trafikkontor som inte medgav dubbeldäckare över Göta älvbron på grund av axeltrycket. Alternativet att köra via Tingstadstunneln och därmed missa Hjalmar Brantingsplatsen (Backaplan) avvisades av Kungälvs kommun.

2 rätt! I anbudet skulle det vara dubbeldäckare, trots att flera anbudslämnare påpekade problemen för Västtrafik med dessa på Grön Express och Göta älvbron. Och att Göteborgs stad har begränsning i axeltrycket på Göta älvbron är ju inte precis något nytt, men tydligen var det så för inblandade på Västtrafik........ Här kan man prata om att ha koll ;)