Biltullar på Essingeleden redan nästa år?

Startat av Mr G, 20 april 2010, 18:24:12 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Cero

Citat från: Stinsen skrivet 12 maj 2010, 01:17:06 AM
Haha, ursäkta men det där var bland det mest överdrivna jag läst på länge. Den maximala avgiften per fordon är 60 kr per dag, om en lastbil rymmer 1000 paket mjölk så kommer mjölken bli 6 öre dyrare... Om en lastbil rymmer 10 IKEA-soffor kommer soffan bli 6 kronor dyrare... Att det skulle på verka ekonomin i landet i stort håller jag för osannolikt.

60 kronor per dag och fordon är kanske inte mycket att bråka om men fundera på vad företagens administration för att hantera fakturorna på avgiften kostar. Dessutom lägger man som företag inte på 6 öre eller något liknande utan man slänger schablonmässigt på en femma eller tia på allt man säljer. Sedan köper man ju inte bara IKEA-soffor och mjölk utan man köper ganska mycket mat och andra prylar under en månad och om alla lägger på en krona här och där så blir det till slut en slant. Många bäckar små...

Drängen

#16
Dessutom lär inte t.ex Ikea, (eftersom dom nu nämns i inlägget), nöja sig med ett påslag på endast 6:50 till kund för att kompensera fraktprisökningen. Dom vill nog ha lite mer marginal än så på försäljningen.

Nico


Sen kan man nog kallt räkna med att nuvarande trängselskatteavgifter lär höjas sikt så...
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman