Författare Ämne: På vift med Staffan Säwenfjord  (läst 1301 gånger)

Utloggad Buss-Anders

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 238
  • Swebus 6174 utanför Godsexp. i Kalmar
På vift med Staffan Säwenfjord
« skrivet: 25 augusti 2007, 01:56:57 AM »
Jag hade nöjet att vara på vift med Staffan Säwenfjord den 13 augusti. En sedan länge planerad förevisning och provkörning av en Beulas Aura på Scaniachassi kunde då äga rum. Egentligen skulle vi ha besökt Rex Knorrs bussfabrik  http://www.knorr-omnibus.de//index2.php?lang=se i Sonnewalde söder om Berlin men förseningar omöjliggjorde tyvärr den resan. Istället sammanstrålade vi nu i Åseda för att sedan med allmänna kommunikationer ta oss till Thygessons bussdepå i Broby utanför Hässleholm.
Där väntade denna välgjorda och trevliga buss, ja flaggskepp skulle man nästan kunna säga.
Staffan hade anlitat mig för att vara med som testförare på en provtur mellan Broby och Åseda.
Rex Knorr med hustru Solveig var nämligen ute på en förevisningsturné runt om i södra Sverige för att på ett flertal ställen visa sin fina buss. De mycket fina detaljerna och många mycket genomtänkta lösningar imponerade stort. Det var Setra- känsla när Setra är som bäst över det hela.  Efter att ha skärskådat bussen under några timmar och ställt massor av frågor så var det så dags att sätta sig bakom ratten.  Jag som aldrig kört Scania med Opticruise växellåda fick en genomgång av denna och så rullade vi iväg. Den pigga motorn på 470 hk behövde inte anstränga sig med bara oss fyra i bussen. Staffan ställde ännu fler frågor under resan och jag rattade. Rex som är en stor Sverigevän och som är gift med en svenska pratar nästan perfekt svenska och berättade än mer under resan. Vi rullade lugnt och behagligt genom det vackra sommarlandskapet.
Denna provkörning var mycket trevlig. Bussen imponerade verkligen. Den låg fint på vägen och det var inte mycket till rattrörelser som behövdes. Förarplatsen var generös och bussen välutrustad med många finesser. Samvaron med Rex och hans fru Solveig bidrog än mer till en mycket trevlig dag. Det kändes mycket exklusivt att få vara med om denna provkörning och att vara anlitad som testförare av busskribenten Staffan . Mycket nöjd med dagen och med bussen kunde jag ta farväl av Staffan, Rex och Solveig och rulla hem i nattmörkret på väg 31 mot Kalmar. Ett större och utförligare reportage om denna Beulas Aura skrivet av Staffan Säwenfjord kommer snart i tidningen Bussbranschen.

Mvh

Buss-Anders
« Senast ändrad: 25 augusti 2007, 08:48:31 AM av Anders Bergenfeldt »
Lärare och  även timanställd busschaufför på  Nobina f.d Swebus  i Kalmar där jag också bor.

"Bra-bättre-buss"