Vägverkets färja Helena Elisabeth

Startat av Jessika, 09 augusti 2007, 10:22:22 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jessika



Helena Elisabeth går mellan Norrfjärden på fastlandet och Holmön ute i Kvarken; båda ligger i Umeå kommun. Det är en sträcka på över en mil och således Färjerederiets längsta rutt - dessutom den enda ute till havs. Vidare är Helena Elisabeth förmodligen den av Vägverkets färjor som tar minst antal bilar. Hon tar nämligen bara en (1) bil.
/Jessika







Cero

Trevliga bilder och kul story. Inte läge att komma med en ledbuss eller timmerbil där inte! ;D

/Cero

Staffan Sävenfjord

#2
Trevliga bilder på en för mig tämligen okänd färja. Men Helena Elisabeth är inte Vägverkets minsta färja annat än när det gäller fordonskapaciteten. Den minsta färjan - och kortaste leden - är den som jag åkte med senast i dag. Nämligen Byälvan som korsar Byälven mellan Högsäter och Fyxnäs, båda i Säffle kommun. Leden är 75 meter lång och överfarten tar en dryg minut. Färjan kommer så fort det står en bil vid något av färjelägena. Om man inte lyckas pricka in någon av dagens båda 20 minuters matraster vill säga. Byälvan har plats för fyra bilar - nätt och jämnt. Så är det en styrhytt - så värst mycket mer är det inte.
Bilder kommer så fort jag är klar med mörkrumsarbetet.

Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)