Älvkarlebybor gillar inte UL:s nya tidtabeller

Startat av Anders Noren, 01 september 2008, 10:18:29 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Anders Noren

Boende i Älvkarleby kommuns södra delar, eller i vart fall söder om Skutskär, gillar enligt denna insändare i Arbetarbladet inte den omläggning av kollektivtrafiken som UL genomfört (se UL:s webbplats och tidigare tråd) där busstrafiken mellan Skutskär och Tierp dragits ned eftersom Upptåget utökats och där bussarna till Gävle inte längre trafikerar sjukhuset (men i gengäld gäller UL-biljett för omstigning i X-trafik zon 61, dvs. Gävle).

Anders


Anders Noren

#2
Mer missnöje: http://arbetarbladet.se/friaord/1.123534

Skribenten drabbas hårt av att UL inte längre trafikerar sjukhuset i Gävle eftersom omstigningen till stadsbussarna inte fungerar på grund av dålig punktlighet.

Anders

Anders Noren

Boende i Marma by, mellan Marma stationssamhälle och Mehedeby, drabbas av neddragningarna på 838:an eftersom den utökade Upptågstrafiken inte kommer dem till del. http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.124953

Bussturerna mellan Älvkarleby och Skutskär är ofta överfulla sedan turtätheten drogs ned och ersattes med Upptågsavgångar. Bytena frustrerar för resenärer som ska vidare till Gävle. http://arbetarbladet.se/friaord/1.124653 och http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.124955

Anders

Anders Noren

Mer insändare från Marmabor: http://arbetarbladet.se/friaord/1.168053
Den 501:a som ska ansluta till nordgående Upptåg i Skutskär avgår tydligen tre minuter innan tågets ankomst. Bra jobbat.

Anders

Anders Noren

Citat från: Lars Ödlund skrivet 16 oktober 2008, 09:04:55 AM
Jaha!

Det här uppträder på helgerna och det är två (2) ankomster som påverkas, 1725 och 1825, bussarna går ,22 hela trafiktiden från Skutskär och bara en liten titt på upplägget visar att det är svårt till rimlig kostnad att åtgärda det hela, om bussen ska gå 10 min senare till just dessa två avgångar innebär det att ytterligare en buss krävs eftersom den då inte hinner in till Gävle och vända till nästkommande tågavgång från Skutskär, sannolikt kan det förhoppningsvis fåtal kunder som berörs resa med bussen via Gävle istället.

Haha. Ja, det gäller ju att leta fram felen. Troligtvis är det heller inte särskilt många människor som drabbats negativt av UL:s tidtabellsomläggning. Av insändarna får man däremot intrycket att busshållplatserna i södra Älvkarleby kommun är fulla av resenärer som inte kommer med någon buss samtidgt som UL, enbart i avsikt att j***as och slösa med skattepengar, kör helt tomma bussar i skytteltrafik mellan Skutskär och Gävle.

Anders