Nytt bud i bussstrejken

Startat av Zella, 03 juli 2008, 18:02:27 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Zella

Bussarbetsgivarna har lämnat ett nytt bud till Kommunal.

- Vi sade ja till medlarnas bud den 18 juni. Vi har sökt dispenser för att minska människors lidande av strejken men fått avslag. Vi har sökt dispenser igen. Nu lämnar vi ett förslag till lösning till Kommunal. Vi har sträckt ut handen och hoppas att Kommunal gör detsamma, så att strejken kan få ett slut och bussarna börja rulla igen, säger Peter Jeppsson vd för TransportGruppen och Bussarbetsgivarna i ett pressmeddelande.

Förslaget innebär att arbetsgivarna accepterar en kortning av den så kallade ramtiden till 13 timmar i ren stadstrafik, att man ökar erbjudandet om lönehöjningar, att villkoren runt dygnsvilan förbättras, och att rätten till fast anställning slås fast i avtalet.


Då är det väll bara Busslink/Innestan som det gäller ang 13tim ramtid  :-\  resten av trafiken är väll förortstrafik eller  ::)

HB

Även om begreppet "stad" inte finns i dettas land längre så är det väl ändå ett antal orter, mer än Stockholms innerstad, som har vad som skulle kunna anses som stadstrafik idag. Till och med relativt små städer som Visby, Karlskoga etc har ju egna rena stadslinjenät.