Hurtigruten möter Klæburuten

Startat av Staffan Sävenfjord, 23 juni 2007, 16:40:21 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Staffan Sävenfjord

M/S Midnatsol har lagt till på sydgång i Trondheim och bussar från Klæburuten väntar på kajen för sightseeing för dem som inte klarade av detta på nordgång. Själv tog jag i stället en lång promenad i den trevliga staden, där det dock inte var så många bussar ute eftersom tätortstrafiken på söndagar startar klockan 10. Och 10.30 lade vi ut igen.



Och att bussen verkligen gick i sightseeing kunde jag sedan konstatera på byen. Nu har man varit i Singsaker och åker ner mot centrum igen för att så småningom besöka Nidarosdomen. Kanske man tar utsikten från Byåsen först.


Klæburuten har konstnärlig utsmyckning i bakpartiet på sina bussar. Mycket läckert!


Klæburuten kör också flygbussen till Værnes och en av dessa bussar fick också hjälpa till i sightseeingen.


Även den med konstnärlig utsmyckning bak, lämplig sådan för det vanliga användningsområdet.


Och så är sightseeingen avslutad och bussarna har återkommit. Även den här som jag missade vid avgången.


Och så tittar vi bakpå:


Från soldäck på M/S Midnatsol såg bussarna ut så här. Fören som skymtar i förgrunden tillhör M/S Trollfjord, Midnatsols systerskepp. Dessa möttes alltså i Trondheim. Först trodde jag att de var rejält försenade men så visade det sig att under min resa hade sommartidtabellen börjat gälla. Det vill säga att Hurtigruten också tar en sväng in i Geirangerfjorden. Denna kom jag dock att uppleva halvannan månad senare, men det är en annan historia. 


Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)